Ливърпул отпадна още в четвъртия кръг на Купата на Англия – ФА Къп. Мърсисайдци загубиха у дома от втородивизионния Уулвърхемптън с 1:2 на „Анфийлд” и така в крайна сметка „вълците” се класираха за 1/8-финалите на надпреварата.

Мениджърът на домакините Юрген Клоп бе направил девет промени в своя състав, залагайки на доста млади футболисти в 11-орката на мърсисайдци. Вратарят Лорис Кариус и Роберто Фирмино бяха единствените, които запазиха местата си и запчонаха като титуляри. Дивок Ориги пък бе предпочетен на върха на атаката пред Даниел Стъридж, останал на скамейката.

Още в 53-ата секунда гостите откриха резултата чрез Ричард Стиърман, който шокира домакините. Елдер Коща центрира от пряк свободен удар, отбраната на Ливърпул не успя да изчисти топката и Стиърман се разписа с глава. В 10-ата минута „вълците”: можеха да удвоят аванса си, след като Коща проби много добре през центъра на защитата на домакините, но шутира покрай вратата.

Постепенно мърсисайдци взеха инициативата, но не успяха да създадат сериозни голови положения. В 41-ата минута Уулвс нанесе втори тежък удар след контраатака и гол на Андреас Вайман след пас на Елдер Коща. В последните секунди на първата част домакините претендираха за дузпа след падане на Вайналдум, но не последва съдийски сигнал.

След почивката Филипе Коутиньо се появи в игра за мърсисайдци, а в 48-ата минута Клаван пропусна отблизо да намали изоставането в резултата. Фирмино също пропиля добра възможност, а едва в 60-ата минута Коутиньо отправи първия точен удар в очертанията на вратата на гостите. Минута по-късно бразилецът изведе Морено, чийто удар бе спасен от вратаря Бургойн. Натискът на Ливърпул даде някакъв резултат едва в 86-ата минута, когато Дивок Ориги върна един гол след асистенция на Даниел Стъридж. До края на мача обаче финалният щурм на домакините не бе успешен и те отпаднаха от турнира.