Борещият се за оцеляването си в елита този сезон Уотфорд размаза у дома лидера Ливърпул с класиката 3:0 в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига и му нанесе първа шампионатна загуба този сезон – 26 победи и 1 равенство. „Стършелите“ спряха невероятната серия от 44 мача без загуба на мърсисайдци за първенство – 39 успеха и 4 ремита. Освен това „червените“ не можаха да подобрят рекорда на Манчестър Сити за най-много поредни победи във Висшата лига, като и двата тима продължават да го държат с 18 последователни успеха.

Футболистите на Юрген Клоп играха много слабо през първата част и не успяха да създадат голово положение, нито да отправят точен удар. Двете най-интересни ситуации бяха пред вратата на гостите, но пропуски направиха Деулофеу в 11-ата минута с неточен удар на сантиметри над напречната греда и Трой Дийни, чийто удар бе отразен от Алисон.

Деулофеу получи тежка контузия в коляното след единоборство с Ван Дайк в 32-ата минута. Бившият играч на Барселона бе изнесен на носилка, като на негово място се появи Роберто Перейра.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

И след почивката „стършелите“ продължиха да бъдат по-дейни, като този път успяха да материализират превъзходството си. Алисон отрази удар на Исмаила Сар от границата на наказателното поле, а в 52-ата минута Анди Робъртсън отправи първия точен удар за мърсисайдци, но вратарят Фостър изби. Две минути след това домакините поведоха с гол на Исмаила Сар (54) след грешка в отбраната на „червените“.

След час игра Исмаила Сар (60) удвои аванса на „стършелите“ след прекрасна асистенция на Трой Дийни. Шест минути по-късно след страхотен шут на Лалана от гостите топката срещна гредата.

Трой Дийни (72) окончателно сложи точка на спора след асистенция на Сар, който пресече пас на Александър-Арнолд към вратаря Алисон. Девет минути преди края Сар пропусна възможността да оформи своя хеттрик от изгодна позиция.

Въпреки загубата Ливърпул остава на върха със 79 точки и 22 точки аванс пред шампиона Манчестър Сити. С този успех Уотфорд се измъкна от зоната на изпадащите и вече е на 17-ата спасителна позиция с 27 точки и по-добра голова разлика от Борнемут и Астън Вила.