Шампионът на Англия Манчестър Сити не успя да победи опашкаря Астън Вила и завърши при 1:1 като гост в среща от шестия кръг на Висшата лига.

Първата интересна ситуация в мача дойде още в 4-ата минута, когато гостите имаха уникален шанс да поведат в резултата. Кайл Уолкър бе изведен отдясно и реши да стреля от близо десетина метра от вратата, но прати топката встрани от целта. 

В 9-ата минута Кевин де Бройне също имаше възможност да обстрелва вратата на домакините. След грешка на Тайрън Мингс, топката попадна в белгиеца, който обработи топката пред наказателното поле и стреля мощно, но топката премина покрай вратата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола продължиха да бъдат по-активния тим на терена, като новото попълнение Ерлинг Холанд бе в основата на всичко по-интересно пред вратата на домакините.

В края на първата част бирмингамци организираха една от най-опасните си атаки в срещата. Уоли Уоткинс бе изведен по левия фланг на нападението на домакините, направи един финт и стреля по диагонала. След рикошет в бранител на Сити, топката излезе в ъглов удар.

Втората част започна по отличен начин за „гражданите”, които успяха да излязат напред в резултата само след пет минути игра. Кевин де Бройне бе изведен по дясното крило и центрира перфектно на далечната греда, където Холанд просто подложи крак и реализира за 1:0. Така норвежецът реализира десетия си гол в първите си шест мача за Манчестър Сити.

В 57-ата минута домакините пропуснаха уникален шанс да изравнят резултата. След грешка на Родри в центъра на терена, Уоли Уоткинс се понесе в предни позиции и изведе Джейкъп Рамзи очи в очи с Едерсон. Стражът на гостите излезе предвидливо и се хвърли в краката на Рамзи, избивайки топката от краката му.

Минути по-късно Лиън Бейли също имаше възможност да обстрелва вратата на Манчестър Сити, но прати топката встрани от целта.

В 67-ата минута Манчестър Сити стигна до пряк свободен удар на много удобна позиция пред вратата на домакините, след като Ерлинг Холанд бе съборен пред дъгата на наказателното поле. С изпълнението на фала се нагърби Кевин де Бройне, който стреля много технично, пращайки топката в напречната греда.

Последва нов шанс за Холанд, чийто изстрел обаче този път бе отразен от вратаря на Астън Вила.

В 74-ата минута отбраната на гостите се пропука, а от това се по най-добрия начин се възползва Лиън Бейли. Джейкъб Рамзи получи отляво по нападението и с прекрасен пас по земя намери Бейли в пеналта, който без никакво забавяне стреля към вратата и не сгреши – 1:1.

Така Сити остана на точка зад лидера Арсенал и две равенства и четири победи от началото на сезона, докато Астън Вила е с 4 и дели предпоследното място с още три отбора, заемайки 17-ата позиция с по-добра голова разлика.