Предпоследният в английската Висша лига Уест Бромич сензационно победи с 5:2 Челси при гостуването на "Стамфорд Бридж". Загубата е първа за "сините" от Лондон след пристигането на мениджъра Томас Тухел. Челси не беше допускал гол в последните си седем мача, като инкасира едва две попадения в първите 14 срещи на Тухел. Днес обаче тимът се представи отчайващо и записа тежка загуба от един от аутсайдерите във Висшата лига. 

Уест Бромич не беше побеждавал Челси в гостуване на "Стамфорд Бридж" от далечната 1978 година.

Матеус Перейра и Робинсън вкараха по два гола за тима на Сам Алардайс, а веднъж точен във вратата на Едуард Менди беше и Мбайе Диан. За Челси се разписаха Кристиан Пулишич и Мейсън Маунт.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Футболистите на Томас Тухел откриха резултата в 27-ата минута. Маркос Алонсо изпълни пряк свободен удар, топката се отби в гредата, а Пулишич направи точна добавка - 1:0. 

Секунди по-късно завърналият се след дълго отсъствие Тиаго Силва получи втори жълт картон и остави Челси с човек по-малко. 

В края на първото полувреме в рамките само на две минути Уест Бромич осъществи обрат. Във втората минута на добавеното време Матеус Перейра прехвърли Менди за 1:1. При следващата атака на избраниците на Сам Алардайс Мат Филипс удари греда. 

В четвъртата минута на добавеното време Перейра вкара втория си гол - 1:2. 

В 63-ата минута Калъм Робинсън наказа Челси за 1:3. Пет минути след това Таунзенд подаде с пета към Мбайе Диан, който покачи на 1:4. 

В 71-ата Мейсън Маунт се разписа с удар от близка дистанция след подаване на Тимо Вернер - 2:4, а в 91-ата миунта Калъм Робинсън вкара втория си гол в срещата и оформи крайното 5:2 за Уест Бромич.

Тимът на Алардайс остава на предпоследното място с 21 точки, a Челси е четвърти с 51. Лидерът Манчестър Сити има 71, следват Манчестър Юнайтед с 57 и Лестър с 56.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ГОЛМАЙСТОРИ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА