Мениджърът на Челси Франк Лампард получи сериозен удар след вчерашната загуба от Арсенал с 1:2 във финала за ФА Къп. След мача стана ясно, че „сините“ няма да може да разчитат на двама важни играчи в предстоящия другата събота осминафинален реванш от Шампионската лига срещу Байерн (баварците спечелиха първия мач с 3:0).

В 35-ата минута Лампард трябваше да замени принудително капитана Сесар Аспиликуета в 35-ата минута. Малко след почивката заради контузия терена напусна и Кристиан Пулишич, който вкара попадението за Челси.

Двамата вероятно имат мускулни контузии и мениджърът на Челси призна, че едва ли ще бъдат готови за играе за мача срещу Байерн.

Малко преди края на мача дойде и третият проблем за Франк Лампард. Ветеранът Педро беше изнесен на носилка и получава обдишване с апаратура. 33-годишният испанец напуска Челси през това лято и финалът срещу Арсенал беше последният му мач за „сините“.

Педро и без това беше ползван предимно като резерва и неговото отсъствие няма да е голям минус за Челси, то отсъствието на Аспиликуета и Пулишич със сигурност ще доведе до сериозни промени в плановете на Лампард.