Английската футболна асоциация (ФА) чака позицията на Уест Хям за инцидентите на „Лондън Стейдиъм“ при загубата с 0:3 от Бърнли и едва след това ще вземе решение за наказание, съобщава „Би Би Си“. Според различни слухове „чуковете“ може да бъдат санкционирани с мачове пред празни трибуни или дори отнемане на точки.

Както е известно, в събота фенове на лондончани навлязоха на терена и изразиха недоволството си от представянето на отбора и управлението на клубното ръководство. Мачът с Бърнли беше временно спрян.

Правило Е.20 на ФА забранява нахлуването на фенове на терена, дори и да става въпрос за празненства. Английската футболна централа вече разследва Уигън заради навлизането на хора след отстраняването на Манчестър Сити от ФА Къп и последвалото меле между Серхио Агуеро и запалянко на домакините.

През 2015 година Астън Вила плати глоба от 200 000 паунда, след като привърженици на тима слязоха от трибуните на терена, за да празнуват успеха над Уест Бромич в четвъртфинален мач за ФА Къп. През същия сезон Блекпул беше санкциониран с 50 000 паунда, след като фенове прекратиха мача от Чемпиъншип срещу Хъдърсфилд.

В момента Уест Хям води борба за оцеляване във Висшата лига. Тимът на Дейвид Мойс заема 16-о място с 30 точки, като се намира само на три пункта над зоната на изпадащите. Евентуалното отнемане на точки със сигурност ще постави "чуковете" в още по-сериозно положение в битката за място в английския елит.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА