Шампионът Манчестър Сити записа нова трудна победа в елита, след като във втори пореден мач спечели само с 1:0, но този път при визитата си на Борнемут в среща от 29-ия кръг на английската Висша лига.

Футболистите на Хосеп Гуардиола доминираха през целия мач, но реално създадоха малко голови положения. В края на първото полувреме гостите получиха тежък удар, след като Кевин Де Бройне напусна терена поради контузия и на негово място влезе Риад Марез.

В началото на втората част и Джон Стоунс от „гражданите“ напусна игра заради травма. Въпреки това в 55-ата минута Марез със силен удар вкара единствения гол в мача, пращайки топката в близкия ъгъл на Боруц. До края на мача Стърлинг на два пъти и Агуеро, който удари греда, пропуснаха да се разпишат и да направят успеха на Сити по-убедителен. Играчите на Еди Хауи рядко играеха с топката и не създадоха опасности в близост до вратата на Едерсон.

След 23-ия си успех за сезона Ман Сити се изкачи на върха със 71 точки и 2 повече от Ливърпул, който е с мач по-малко. „Черешките“ допуснаха 15-а загуба и са 12-и с 34 точки.

Брайтън излъга у дома опашкаря Хъдърсфийлд с 1:0 след гол на Андоне (79) и се изкачи на 15-а позиция с 30 точки, отдалечавайки се на 5 от опасната зона. „Териерите“ остават на дъното с 14 точки.

Бърнли отстъпи срещу гостуващия Кристъл Палас с 1:3 и с 30 точки е 16-и в класирането. Барнс (90) вкара единствения гол за домакините, а преди това неговият съотборник Бардзли си бе вкарал автогол в 15-ата минута, Миши Батшуай (48) и Уилфред Заха (76) се бяха разписали за „орлите“, които са 13-и с 33 точки.

Уулвърхемптън пък срази на свой терен Кардиф с 2:0 след попадения на Диого Жота (16) и Раул Хименес (18). „Вълците“ са седми с 43 точки, а тимът от уелската столица остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-о място с 25 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019