Шампионът Лестър стартира новата 2017 година с точка след 0:0 при визитата си на Мидълзбро в среща от 20-ия кръг на английската Висша лига.

Звездата на „лисиците” Джейми Варди изтърпя последния от трите си мача наказание и не игра на стадион „Ривърсайд”. Неговите съотборници започнаха по-активно, но не съумяха да създадат сериозни голови положения пред вратата на Брад Гузан, предпочетен за тази среща пред Виктор Валдес. Лека полека домакините започнаха да атакуват повече, а най-добрата възможност за тях пропиля Алваро Негредо.

Головите положения бяха рядкост и след почивката, като най-близо до попадението за „лисиците” бе Уйоа в 690ата минута, когато от близка дистанция отправи удар с глава, но право в ръцете на Гузан. Малко след това и Форшоу от домакините имаше шанс да се разпише с глава, но също пропусна. До края на мача не се случи нищо кой знае колко интригуващо пред двете врати и логично двете нули на светлинното табло останаха непроменени.

След равенството Мидълзбро остана на 16-а позиция с 19 точки, а Лестър е 14-и с 21 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА