Шефилд Уензди е на крачка от Висшата лига след като в реванша от полуфиналния плейоф на Чемпиъншип направи равен 1:1 като гост на Брайтън и с общ резултат 3:1 ги елиминира от борбата за влизане в елита.

Брайтън се хвърли вихрено в началото, за да навакса пасива от два гола от първия мач и като по чудо не стигна до попадение.

В 10-ата минута „кукумявките” изтръпнаха, след като Антони Нокер от пряк свободен удар удари лявата греда на

Брайтън редуваше пропуск след пропуск, докато в 19-ата минута Люис Дънк проби шефилдската стена и направи 1:0 от непосредстветна близост.

Рос Уолъс смрази домакините след като от безобидно центриране успя да изравни резултата в 29-ата минута. „Чайките” претендираха за нарушение на Гари Хупър в нападение срещу техен защитник, но главният съдия Роджър Ийст не уважи претенциите им.

В последната минута от четириминутното продължение Кийърън Лий се превърна в герой  за Уенсди, избивайки от голлинията, а в ответната контраатака Дейвид Стокдейл спаси вратата си след удар с глава на нападател на гостите.

Гостите бяха по-уверени през втората част и не допускаха сериозни опасности пред вратата си, като пазеха резултата и разчитаха на контраатаки.

"Кукумявките" удържаха равенството до края и стигнаха до заключителния мач, елиминирайки Брайтън.

Те ще научат името на съперника си утре, когато е реваншът между Хъл Сити и Дарби Каунти. Хъл спечелиха първата среща с 3:0 като гост.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!