Една от легендите на английския футбол и Нюкасъл Алън Шиърър призова селекционера на „трите лъва” да използва нападателя на Манчестър Юнайтед и капитан Уейн Рууни като халф по време на Евро 2016 във Франция от 10 юни до 10 юли.

„Начинът, по който Уейн Рууни играе като халф, не може да дойде в по-добър момент за Англия. Срещу Лестър Рууни блесна в новата си роля, както го направи и в полуфинала за ФА Къп срещу Евертън”, сподели Шиърър пред „Сън”.

„Луис ван Гаал може би разреши трудна загадка за Рой Ходжсън. Когато говоря това, съм наясно, че напред в атака за Англия основни фигури ще са Хари Кейн и Джейми Варди. Те имат общо 46 гола във Висшата лига този сезон и тероризират защитите. Дори и Рууни вече знае за себе си, че не е вариант за централен нападател пред тези две типични деветки. Няма никакво съмнение, че той ще бъде в състава за Евро 2016 и като капитан ще е титуляр. Така Рой Ходжсън трябва да се мисли да го пусне в средата на терена, а още повече, че формата на Джак Уилшър и Джордан Хендерсън не е сигурна. Сигурен съм, че треньорът на Англия ще предпочета Рууни да играе зад нападателите на турнира във Франция”, допълва легендата.