ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Похарчилият 330 милиона евро за зимни попълнения Челси разочарова феновете си за пореден път този сезон и след загубата от Реал (Мадрид) с 0:2 в първи 1/4-финал от Шампионската лига допусна обрат у дома и отстъпи с 1:2 на Брайтън в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига. Победата на "чайките" в Лондон можеше да бъде много по-убедителна, но само Дани Уелбек (42) и Хулио Енсисо успяха да вкарат от многото положения за тима от южния бряг, докато "сините" точен бе Конър Галахър (13).

Домакините поведоха, след като Михайло Мудрик подаде остро в наказателното поле, където Конър Галахър засече топката в мрежата на Роберт Санчес за 1:0. Последваха по-силни минути за Брайтън и гостите претендираха за дузпа в 21-ата минута, но съдията Робърт Джоунс не отсъди наказателен удар след игра с ръка на футболист на домакините.

В 26-ата минута Кепа спаси удар на Каору Митома, а 8 минути след това се намеси брилянтно при удар с глава на Фъргюсън. Превъзходството на „чайките“ даде резултат и Дани Уелбек (42) изравни за 1:1 след пас на Паскал Грос.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката Челси имаше възможност да стигне до втори гол, но ударът на Мудрик бе спасен вратаря на гостите.

Брайтън стигна до пълен обрат с гол на резервата Хулио Енсисо (70), който се разписа след поредната асистенция на Соли Марч този сезон .

В 88-ата минута Рийс Джеймс подаде добре в наказателното поле, но липсата на типичен централен нападател си каза думата и нямаше кой да засече топката. До края на мача Брайтън не допусна повече опасни положения пред вратата си и се върна на победния път, докато Челси допусна 12-а загуба за сезона и няма победа повече от месец в елита на Англия.

С този успех Брайтън се утвърди на 7-ото място във временното класиране с 49 точки и мечтае дори за топ 4, след като изостава на 7 точки от Манчестър Юнайтед. Челси допусна трета поредна загуба под ръководството на Франк Лампард и остава на 11-ата си позиция с 39 точки.

В другите срещи от кръга по същото време Евертън загуби у дома от Фулъм с 1:3, Кристъл Палас спечели с 2:0 при визитата си на последния Саутхемптън, а Уулвърхемптън срази с 2:0 гостуващия Брентфорд.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК