Ливърпул допусна изненадваща загуба като домакин от Суонзи с 2:3. Преди двубоя гостите бяха на последно място с 15 точки и само с една победа от 14 декември миналата година насам. Днес обаче Фернандо Йоренте с два гола (48, 53) и Сигурдсон (74) донесоха успеха насред „Анфилд”. Суонзи поведе с 2:0 с двата бързи гола на испанеца, а Ливърпул изравни за 2:2 след попадения на Роберто Фирмино (55, 69). Сигурдсон обаче донесе трите точки за гостите. Дебют за Суонзи направиха Мартин Олсон и Том Каръл.

Месец януари продължава да е кошмарен за водения от Юрген Клоп Ливърпул. Тимът има само една победа и тя е срещу Плимут преди няколко дни за ФА Къп. Мърсисайдци все още нямат победа от началото на годината за първенство, последната е на 31 декември в дербито срещу Манчестър Сити.

В началото домакините имаха превес. Емре Джан пропусна първа възможност. В 17-ата минута Адал Лалана завърши по атрактивен начин поредната добра атака на домакините. На полувремето и двата тима се прибраха без голове.

В 48-ата минута Фернандо Йоренте откри за гостите. След центриране от корнер Фернандес продължи с глава, Вайналдум спря топката за Йоренте, който от няколко метра простреля вратаря на мърсисайдци. В 53-ата минута Каръл центрира в наказателното поле и испанецът вкара с глава за 2:0.

В 55-ата минута Ливърпул намали на 1:2. Роберто Фирмино също с глава засече центриране на Милнър. В 69-ата минута Ливърпул изравни за 2:2. Вайналдум центрира в наказателното поле, Фирмино овладя на гърди и вкара изравнителното попадение. Гилфи Сигурдсон донесе успеха за Суонзи с 3:2 в 74-ата минута. Четири минути преди края след удар на Лалана топката рикошира в крака на бранител, след което уцели напречната греда.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

All Goals & highlights - Liverpool 2-3 Swansea... by mohtv