ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Заемащият последно място в английската Висша лига Саутхемптън шокира шампиона Манчестър Сити с 2:0 и го изхвърли на 1/4-финалите от турнира за Купата на Лигата. Секу Мара (23) и Муса Дженепо (28) класираха "светците" за 1/2-финалите, където ден по-рано се класираха Манчестър Юнайтед и Лестър. 

Мениджърът на гостите даде шанс за изява на доста от резервите си, а "светците" се възползваха от това и поведоха в 23-ата минута, когато Секу Мара получи страхотен пас, който превърна в гол с изстрел в долния десен ъгъл. Германският страж Щефан Ортега просто нямаше какво да направи. Само пет минути по-късно Муса Дженепо вкара красиво попадение, прехвърляйки Ортега за 2:0. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

За началото на втората част Гуардиола направи три смени. Серхио Гомес, Коул Палмър и Кайл Уокър напуснаха, а на техните места влязоха Нейтън Аке, Кевин де Бройне и Мануел Аканджи. Десет минути след това и Ерлинг Холанд се появи на терена, заменяйки Джак Грийлиш.

"Гражданите" заиграха по-добре задържаха повече топката, но без успех. Вместо това в 77-ата минута Ортега трябваше за трети път да вади топката от вратата си, но попадението на Че Адамс не бе зачетено заради засада. До края други попадения нямаше и Саутхемптън отстрани Сити, който ще насочи цялото си внимание към градското дерби с Манчестър Юнайтед през уикенда. 

В същото време Нотингам надви Уулвърхемптън с 4:3 след дузпи (1:1 в редовното време) и също стигна 1/2-финалите, където ще срещне някой измежду Саутхемптън, Нюкасъл и Манчестър Юнайтед на полуфинал.

Домакините поведоха след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на Уулвърхемптън, от което се възползва Вили Боли (18), който чукна топката във вратата на Жозе Са за 1:0. Раул Хименес имаше възможност да изравни в 35-ата минута, но ударът му бе отразен от Дийн Хендерсън по впечатляващ начин.

Морган Гибс-Уайт навлезе чрез дрибъл в наказателното поле в 49-ата минута и отправи плътен удар, който бе спасен по страхотен начин от Жозе Са. Новото попълнение на „вълците“ Матеуш Куня изработи изравнителното попадение на Раул Хименес (64), който само чукна топката във вратата на Нотингам за 1:1.

При дузпите Съридж пропусна първата за Нотингам, но след това Фройлер, Уоръл, Гибс-Уайт и Колбек бяха точни. За "вълците" Рубен Невеш и Ходж изтърваха първата и последнат дузпа, а между тях от бялата точка се разписаха Поденс, Нунеш и Куня.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК