Последният във Висшата лига Уотфорд шокира един от грандовете Манчестър Юнайтед, побеждавайки го с 2:0 като домакин в среща от 18-ия кръг на първенството. Головете вкараха Сар (50') и Трой Дийни (54' - дузпа).

Успехът за "стършелите" им осигури надежда за оцеляване, като той бе едва втори от началото на сезона за тях и първи като домакин въобще. Те са на двадесетото място с 12 точки след 18 изиграни мача. Манчестър Юнайтед от своя страна е на незавидното осмо място в класирането с 25 точки.

Срещата започна доста равностойно, като в по-голямата част от първото полувреме сериозните положения липсваха.

При едно от малкото, в 34-ата минута, Антони Марсиал намери чудесно Джеси Лингард сам на границата на наказателното поле, но халфът стреля неточно.

Така нулевото равенство се запази до почивката.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Второто полувреме започна вихрено за домакините. Те получиха право да изпълнят свободен удар чрез Хюз, който центрира в наказателното поле, където Кабаселе свали топката с глава за Исмаила Сар. Последният с много прецизен изстрел и огромна грешка на Де Хеа, реализира за 1:0.

Уотфорд продължи със силните минути и в 54-ата Аарън Уан-Бисака извърши фаул в наказателното поле срещу Сар. Главният съдия посочи бялата точка, а зад топката застана капитанът на "стършелите" Трой Дийни, който вкара в мрежата на Давид де Хеа за 2:0.

След второто попадение грандът от Манчестър засили натиска, а домакините започнаха да разчитат на контраатаки.

В крайна сметка "червените дяволи" се отчетоха с няколко пропуска и без гол.

Така резултатът 2:0 се запази до края и Уотфорд триумфира в срещата.