Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 дербито от 15-ия кръг на Висшата лига с Арсенал. Срещата на "Емиратс" предложи куп емоции на зрителите, които освен четирите гола, станаха свидетели на много любопитни ситуации и пред двете врати. За справка - двата тима създадоха общо 41 положения пред двета врати, 33 от които бяха пред тази на Давид де Хеа.

В крайна сметка обаче футболът е игра на голове и тимът на Жозе Моуриньо се поздрави с 3-ите точки, като вече имa 35 на второто място във временното класиране. "Дяволите" са на 5 зад лидера Сити, който е и с мач по-малко. "Артилеристите" пък са 5-и с 28.  

Двубоят започна по блестящ начин за гостите. Още в 4-ата минута Погба пусна към Антонио Валенсия, който със силен шут откри резултата. Само седем по-късно Юнайтед нанесе своя втори удар. Лукаку подаде към Марсиал, който веднага изведе Лингард сам срещу Чех. Английският национал не трепна и вкара за 2:0.

След гола "артилеристите" постепенно започнаха да играят по-смело в предни позиции и положенията пред Де Хеа заваляха. В 32-ата минута лондончани като по чудо не стигнаха до гол. Първо Ашли Йънг изби топката от голлинията след удар от фаул на Йозил. Секунди по-късно Лаказет се разходи в наказателното поле, но ударът му се отклони от Де Хеа и след това от гредата. Топката се озова в Джака, който пропусна от великолепна позиция.

До края на полувреме Йозил, Рамзи, Белерин и Колашинац също пропуснаха отлични възможности за гол. В крайна сметка до почивката такъв не падна и двата тима се оттеглиха при резултат 2:0 в полза на Манчестър Юнайтед. 

Арсенал започна вихрено второто полувреме и в 49-ата минута Лаказет реализира отблизо след пас на Рамзи. Малко-по-късно отборът на Арсен Венгер можеше да изравни, но Де Хеа се отличи с двойно спасяване. Той отрази първо удар на Лаказет, а след това спря при добавката и Санчес.

"Артилеристите" продължиха да атакува, докато Юнайтед разчиташе на контраатаки. При една такава Погба нахлу в наказателното поле на домакините и подаде към Лингард, който на празна врата вкара втория си гол. Малко по-късно френският халф влезе грубо в краката на Белерин и бе изгонен с директен червен картон.

До края на срещата Арсенал направи всичко по-силите си да се върне в мача, но така и не съумя да пробие отбраната на Манчестър Юнайтед.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА