Бившият германски национал Бастиан Швайнщайгер внесе яснота относно бъдещето си. На официалния си профил в „Туитър“ 32-годишният халф публикува съобщение до своите фенове. Така той коментира информациите, че има поставена цена от Манчестър Юнайтед и е близо до трансфер в Ювентус.

„Манчестър Юнайтед ще бъде последният ми клуб в Европа. Уважавам останалите клубове, но Манчестър Юнайтед беше единственият, който можеше да ме накара да напусна Байерн. Ще бъда готов, ако тимът има нужда от мен. Това е, което мога да кажа относно сегашната си ситуация. Искам да благодаря на феновете за невероятната подкрепа през последните седмици“, написа Швайнщайгер в социалната мрежа.

Както е известно, Бастиан Швайнщайгер се оказа ненужен на „червените дяволи“ след назначението на Жозе Моуриньо за мениджър на тима. Германецът беше пратен да тренира с дублиращия отбор и негов трансфер изглежда много вероятен на този фон. Сега обаче германецът отхвърля възможността за преминаване в друг европейски отбор, но изглежда намеква, че може да отиде да играе на друг континент. Най-вероятно в тим от американската МЛС.