Манчестър Сити направи 1:1 при гостуването си на Суонзи в среща от последния кръг на Висшата лига и запази четвъртото си място в крайното класиране, даващо право на участие в квалификациите на Шампионска лига. Тимът на Мануел Пелегрини завършва кампанията с актив от 66 точки и не може да бъде и изместен от Манчестър Юнайтед, освен ако "дяволите" не спечелят отложения мач с Борнемут с 19 гола разлика.

"Гражданите" стартираха по прекрасен начин двубоя и поведоха в резултата още в 5-ата минута. Агуеро шутира, но стражът на домакините Нордфелд изби. Топката попадна у Келеши Иеанашо, който от няколко метра я прати във вратата. Няколко минути по-късно домакините стигнаха до изравнително попадение чрез Монтеро, но голът беше отменен заради нарушение срещу Саня.

До края на първата част Сити бе по-дейният отбор, но така и не съумя да удвои в своя полза. Вместо това в добавеното време Суонзи изравни чрез Андре Аю. Ганаецът изпълни пряк свободен удар, след който топката рикошира в тялото на играч на гостите и влетя във вратата на Харт.

През второто полувреме двата тима не предложиха емоции на зрителите, които така и видяха повече попадения на "Либърти Стейдиъм".

Манчестър Сити завършва сезона с актив от 66 точки на четвъртата позиция. Суонзи пък финишира на 12-то място с 47 пункта.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!