Манчестър Сити победи с минималното 1:0 Уулвърхемптън в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Победният гол реализира Рахийм Стърлинг от дузпа в 66-ата минута. След този успех "гражданите" имат актив от 38 точки с 4 повече от Ливърпул, който от 17:00 часа играе с Астън Вила.

В 19-ата минута Жезус се строполи в наказателното поле на съперника, но търсейки дузпа. Не последва сигнал за наказателен удар. В края на първата част голяма глупост направи Раул Хименес. Първо той си заработи жълт картон, а при последвалия свободен удар в полза на съперника застана на пътя на топката и получи втори жълт и респективно червен, оставяйки съотборниците си в намален състав.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През втората част и с човек повече Сити взе нещата в свой ръце. Стърлинг и Гюндоган създадоха неприятности пред вратата на "вълците" в началните минути на второто полувреме. 

В 64-ата минута игра с ръка в наказателното поле на Моутиньо позволи на съдията Джонатан Мос да отсъди наказателен удар, а ситуацията беше прегледана и с ВАР. Зад топката застана Стърлинг и реализира.

До края на двубоя Грийлиш, Бернардо Силва и Жезус пропуснаха да направят резултата категоричен. В добавеното време на мача Едерсон се намеси отлично при удар на Килман. Така Сити взе трите точки.   

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА