Ливърпул и Манчестър Сити завършиха при 2:2 в среща от 7-ия кръг на английската Висша лига.

Гостите от Манчестър първи имаха реална голова опасност в двубоя на "Анфилд", но чудесна намеса на Алисон при шут на Фил Фодън запази резултата 0:0. Отново Фодън беше в центъра на вниманието в 33-ата минута, когато падна в наказателното поле на домакините и поиска дузпа, но реферът даде знак играта да продължи.

До края на полувремето не се случи нищо интересно, като Ливърпул приключи 45-те минути без нито един удар към вратата на съперника.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Домакините подобриха играта си в началото на втората част и създадоха няколко опасности пред вратата на Сити, за да се стигне до 59-ата минута, в която Садио Мане откри резултата (1:0) с втория точен удар за тима си в мача.

Точно десет минути след първия гол в мача падна и вторият. Той обаче беше във вратата на Ливърпул, а негов автор - един от най-активните за Сити Фил Фодън, възползвал се от пас на Габриел Жезус (1:1).

Това обаче не беше всичко в мача и двата тима си размениха по един  гол в рамките на четири минути. Мохамед Салах изведе Ливърпул напред в резултата за втори път в мача (2:1), а Кевин де Бройне изравни в 81-ата за крайното 2:2.

Хиксът спря Ливърпул по пътя към първото място, като мърсисайдци остават единствените без загуба в първенството, докато Сити зае третата позиция с точка по-малко от "червените".

РЕЗУЛАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА