Саутхемптън победи категорично у дома Манчестър Сити с 4:2 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига и възроди надеждите си за евроквота, като в същото време остави „гражданите” на четвъртата позиция и изоставане с 3 точки от третия Арсенал. Мениджърът на гостите Мануел Пелегрини бе дал почивка на по-голяма част от титулярите, а загубата за Сити идва точно преди реванша срещу Реал в Мадрид от полуфиналите на Шампионската лига в сряда вечер от 21:45 часа българско време. Първата среща на „Етихад” завърши 0:0.

Шейн Лонг (25) след пас на Душан Тадич изведе „светците” напред в резултата, а малко след това Садио Мане (28) се разписа за 2:0 след нова асистенция на Тадич. В края на първата част Келечи Ихеаначо (44) върна един гол, но след почивката Садио Мане (57, 68) оформи своя хеттрик и довърши гостите, които направиха загубата си малко по-почетна след втори гол на Келечи Ихеаначо (78), получил извеждащ пас от Хесус Навас.

След успеха си Саутхемптън събра 57 точки и се изкачи на седмо място във временното класиране, изоставайки на 3 точки от петата позиция, на която е Манчестър Юнайтед, и на 2 от шестия Уест Хям. Манчестър Сити е четвърти с 64 точки и 3 по-малко от третия Арсенал.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!