Съндърланд разби у дома Евертън с класиката 3:0 в отложена среща от 30-ия кръг на английската Висша лига и си гарантира оставането в елита. Така битката за оцеляване остана без интрига, след като кръг преди края вече всички изпадащи са ясни. Въпреки успеха си над Уотфорд (4:2) днес Норич заедно с Нюкасъл се присъедини официално към Астън Вила и трите тима ще играят в Чемпиъншип през следващия сезон.

Патрик ван Аанхолт (39) и Ламин Коне (42, 55) на два пъти бяха точки за успеха на „черните котки” срещу „карамелите”. Така Съндърланд събра 38 точки и не може да бъде изместен от спасителната 17-а позиция във временното класиране. Евертън е 12-и с 44 точки.

В същото време Норич срази на свой терен Уотфорд с 4:2, но въпреки това изпадна от Висшата лига. Трой Дийни (11) даде преднина на гостите, но „канарчетата” направиха пълен обрат с голове на Нейтън Редмънд (15) след пас на Нейсмит, Димерси Мбокани (18) и автогол на Крейг Каткарт в 37-ата минута. След почивката Одион Игало (51) намали на 3:1 след подаване на Дийни, а Мбокани (57) оформи крайния резултат след асистенция на Редмънд. Така Норич събра 34 точки, но остава на предпоследната позиция и кръг преди края няма дори теоретичен шанс за спасение. Уотфорд е 13-и с 44 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!