Управата на Английската футболна лига ще решава дали собственикът на Олимпиакос Евангелос Маринакис може да купи Нотингам Форест. Притесненията са свързани с обвиненията към корабния магнат за участие в манипулиране на футболни срещи. Маринакис отрича обвиненията, а все още няма яснота дали разследването срещу него ще стигне до съда.

След последния кръг на Чемпиъншип в неделя, когато Нотингам си гарантира оцеляването, собственикът на клуба Фауаз ал Хасауи обяви, че сделката с гръцкия бизнесмен е на 99% финализирана. 49-годишният грък имаше един неуспешен опит да купи двукратния европейски клубен шампион през миналия септември, а през януари и американски консорциум не успа в опита си да придобие мажоритарния пакет от акции.

Сега обаче Ал Хасауи се съгласи да продаде клуба на Маринакис, но сделката не може да стане факт без одобрението на съвета на директорите и президентите към Английската футболна лига. Очаква се да дадат своето съгласие, тъй като към собственика на Олимпиакос няма доказано участие в престъпни деяния.