Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер посочи легендарния наставник на клуба сър Алекс Фъргюсън като най-влиятелната фигура в английския футбол. Така норвежецът отвърна на бившия английски национал Гари Линекер, който обяви в социалните мрежи, че актуалният мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е имал най-позитивно влияние върху играта на Острова. Тази вечер Сити гостува на Юнайтед в първи полуфинал за Купата на Лигата.

„Трябва да призная, че Пеп наистина има голямо влияние и откакто бе начело на Барселона аз се възхищавам на неговите отбори. Истината обаче е, че работих при най-влиятелния човек – сър Алекс Фъргюсън. Вижда се, откъде Гуардиола е взел своята мъдрост, за да стане един от най-добрите мениджъри, тъй като преди години имах шанса да се срещна с Йохан Кройф, когато Жорди бе тук“, заяви Оле Гунард Солскяер.

„Аз не се изненадвам от нищо във футбола и бе ясно още при идването на новите собственици в Сити, че те ще гонят големи неща, така че заслужено стигнаха дотук. Ние обаче сме най-големият клуб в света и от нас зависи да се върнем там, където бяхме. Това обаче ще отнеме време“, добави норвежкият специалист.