Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер преустанови отношенията с норвежкия Молде и е свободен да продължи договора си с „червените дяволи“ след края на сезона. 46-годишният норвежки специалист е начело на английския гранд от декември, когато замени уволнения Жозе Моуриньо и под негово ръководство Юнайтед има едва една загуба – с 0:2 у дома от ПСЖ в 1/8-финалите на Шампионската лига. След това футболистите на Солскяер спечелиха с 3:1 в Париж и се класираха за 1/4-финалите с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен.

Солскяер можеше да се завърне в Молде след края на сезона, но новината за новия му тригодишен контракт с отбора бе изтрита от официалния сайт на норвежкия клуб.

„Тук съм, за да върша работата си, а не за да се вълнувам. Колкото за контракта ми, не можеш да работиш с два договора като мениджър. Заради това отношенията ми с Молде са преустановени. Сега имам контракт с Юнайтед до края на юни. Обичам да ръководя тези момчета и да работя тук. Казвал съм го много пъти, че правя най-доброто, на което съм способен във всеки един ден. След това ще взимаме решения и ще видим какво ще стане с мен”, сподели Солскяер.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019