Мениджърът на шампиона Челси Антонио Конте беше избран от Асоциацията на мениджърите във Висшата лига за най-добър треньор този сезон и получи приза си от легендата сър Алекс Фъргюсън. 47-годишният италианец изведе „сините” от Лондон до титлата след рекордните 30 победи (още 3 равенства и 5 загуби) в дебютния си сезон начело на тима, който има шанс да стигне и до дубъл. Челси играе финал срещу градския съперник Арсенал за Купата на Англия в събота от 19:30 часа българско време на „Уембли”.

"Преживях изключителни емоции в първия ми сезон. Благодаря на всички, гласували за мен. Страхотно е да получа тази награда. Надявам се да съм я заслужил”, сподели Конте след получаването на приза, на който са изписани имената на велики мениджъри, които са го печелили. Лично легендарният бивш шотландски мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън връчи наградата на италианеца.

Мениджърът на Брайтън Крис Хютън беше избран за №1 сред треньорите в Чемпиъншип, след като изведе „чайките” до второто място и ги върна в елита след 34-годишно прекъсване.

Крис Уайлдър от Шефилд Юнайтед и Пол Кок от Портсмут спечелиха наградите за най-добри треньори съответно на Лига 1 и Лига 2 в английския футбол.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА