Българската футболна легенда Христо Стоичков посъветва Диего Коста да остане в Челси, вместо да се поддава на съблазнителни във финансово отношение оферти от Китай. Пред британския таблоид „Сън“ Камата се обърна към бившия си играч в Селта и го призова да продължи преследването на трофеи с екипа на „сините“.

Както е известно, испанският национал влезе в конфликт с мениджъра на Челси Антонио Конте, след като не игра срещу Лестър. След това нападателят беше временно отстранен от тима, а след завръщането му в състава тренираше самостоятелно. Тогава се появиха и слуховете за възможен трансфер в Китай. През последните дни роденият в Бразилия футболист отново започна подготовка със съотборниците си.

„Моят съвет е да остане там, където е в момента. Още е млад. В днешния футбол има много пари, но самият спорт е различен в Англия, Испания, Германия, Мексико или САЩ“, обяви Стоичков пред „Сън“.

„За него е важно да играе в Англия, където всеки ден нивото се вдига и все повече зрители гледат мачовете. Феновете във Висшата лига са страхотни, а трибуните са пълни. Диего Коста е все още на 28 години и твърде млад за трансфер на Изток. В днешно време парите са много важни, но за един футболист е важно и милиони да следят изявите му“, допълни българската легенда.

„Помня времето, когато му бях треньор в Селта. Той беше на около 18 години. Показваше футболен интелект и се вслушваше в мнението на треньорите. Сега е един от най-добрите футболисти в света и все още е млад. Много добре си спомням, че още тогава Диего демонстрираше характер на победител. Именно това е важно за Челси и той трябва да остане в отбора. Антонио Конте е умно момче и много добре знае за какво говоря“, разкри Христо Стоичков.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА