Манчестър Юнайтед направи домакинско равенство 1:1 срещу Борнемут. Това бе 17-ти пореден мач на тима във Висшата лига без загуба. За последно Юнайтед падна в първенството на 23 октомври с 0:4 от Челси. Лошото обаче е, че и равенствата станаха повече – четири в последните шест двубоя.

В 23-ата минута Рохо даде преднина на Манчестър Юнайтед. Защитата на гостите не изчисти добре топката след корнер. Валенсия центрира, а Рохо засече топката в мрежата. Пет минути преди почивката резултатът бе изравнен. Влизане на Фил Джоунс повали Марк Пю в наказателното поле и от бялата точка Джошуа Кинг направи 1:1.

Златан Ибрахимович се превърна в център на събитията в края на полувремето. Шведът бе паднал на земята и бе настъпен по главата от Мингс. Съдията обаче не санкционира Мингс. Малко след това Златан си върна на противника, след като при борба за висока топка го удари с лакът в главата. Реферът и тук сбърка, след като не изгони Златан. При оспорването от страна на играчите на Борнемут съдията извади жълт картон на Сърман, който избута Ибрахимович. Това бе втори жълт картон за Сърман и съответно червен.

В 72-ата минута шведският нападател пропусна дузпа. Ударът му бе уловен от вратаря Боруц.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА