Отборите на Челси и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу в голямото дерби от 31-ия кръг на английската Висша лига. В исторически план, двата колоса често влизат в директен спор за титлата на най-престижния футболен шампионат, но през тази кампания ситуацията е различна. Поредица от слаби резултати и неубедителни треньорски решения направиха така, че отколешните противници да бъдат безумно далеч от челните позиции.  

Домакините от Челси са едва на дванадесето място, а в последния кръг „сините“ не успяха да победят борещия се за спасение Бърнли у дома – 2:2. Бъдещето на Маурисио Почетино не изглежда сигурно, а повече по тази тема ще разберем в следващите седмици.

Идея по-оптимистична е ситуацията с Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ също имат своите спадове при Ерик Тен Хаг, но поне са на полуфинал за ФА Къп, а също така водят и битка за петото място с Тотнъм. „Шпорите“ имат девет точки преднина, но вече изиграха и своя двубой от 31-ия кръг. Като цяло, петото място може да се превърне в изключително ценно през този сезон, тъй като може да даде и квота за участие в новия формат на Шампионската лига през следващата кампания.

В последния си мач от Премиър лийг Манчестър Юнайтед си мислеше, че е надхитрил Брентфорд като гост, с късен гол на Мейсън Маунт, но „пчеличките“ им върнаха жеста с гол на Кристофер Айер в деветата минута на добавеното време.

Inbet определя Челси за фаворит в срещата, като коефициентът за успех на „сините“ е 1.91 срещу 3.75 за Манчестър Юнайтед. Потенциално равенство на „Стамфорд Бридж се оценява на 4.10. Inbet предлага MEGABOOST коефициенти за отделни пазари на това спортно събитие. Сред тях са опциите:

- Да отбележи по всяко време – Маркъс Рашфорд - 3.20

- Челси да отбележи и в двете полувремена: Да - 2.27

- общо точни удари в мача: Над 10.5 - 1.93

- общо засади: Над 4.5 - 2.15

- да получи картон: Скот Мактоминей - 3.40

18+ Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на inbetcasino.com/отговорна-игра/