Фулъм допусна обрат и загуби с 1:2 от гостуващия Тотнъм в лондонския сблъсък от 23-ия кръг на английската Висша лига и го отдалечи от лидера Ливърпул и шампиона Манчестър Сити. Съперниците си размениха по едно полувреме, а "шпорите" ликуваха в последните секунди.

Мениджърът на гостите Маурисио Почетино не можеше да разчита на един куп контузени като Хари Кейн, Хьон-Мин Сон и Муса Сисоко. Възстановеният Деле Али започна като титуляр, а  Фернандо Йоренте водеше атаката.

Титуляр за домакините бе завърналият се във Висшата лига бивш нападател на Ливърпул и холандски национал Райън Бабел, който още в 12-ата минута се озова сам срещу Юго Лорис, но вратарят на гостите спаси. Пет минути след това обаче френският страж не успя да се справи при центриране от корнер, след което топката се отклони в крака на Йоренте и влетя в мрежата за 1:0. Йоренте можеше да се реваншира за автогола в 23-ата минута, но Серхио Рико отрази удара.

Гостите допуснаха и втори гол в 41-ата минута, който обаче не беше зачетен заради засада на Митрович, който направи добавка след отразен удар от Лорис на Андре Шюрле.

След почивката Тотнъм натисна и изравни в 52-ата минута чрез Деле Али с глава след центриране на Кристиан Ериксен. Три минути след това вратарят Серхио Рико пресече опасно центриране към Йоренте. „Шпорите“ доминираха и след час игра гредата спаси домакините, след като Дани Роуз шутира с десния крак, последва рикошет и топката се отби в напречната греда.

Гостите продължиха да играят силно и до края на мача, а усилията им бяха възнаградени в последните секунди, когато Хари Уинкс (90+3) засече центриране и донесе трите точки за тима си.

След равенството Тотнъм остава трети, оставайки на 5 точки зад шампиона Манчестър Сити и на 9 след лидера Ливърпул. Фулъм е предпоследен с 14 точки и на 7 от спасителния бряг.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019