Рекордьорът с 20 титли на Англия Манчестър Юнайтед взе категорично решение да не връща Мейсън Грийнууд в отбора. „Червените дяволи“ направиха вътрешно разследване във връзка с обвиненията срещу Грийнууд за изнасилване на бившата си приятелка и обявиха официално, че младият англичанин повече няма да играе за тима. От клуба все пак заявиха, че разследването е показало, че футболистът не е направил нещата, в които е обвинен.  

Ето и изявлението на „червените дяволи“:

"Манчестър Юнайтед приключи вътрешното си разследване на обвиненията срещу Мейсън Грийнууд.

Процесът започна през февруари 2023 г., след като всички обвинения срещу Мейсън бяха свалени от съда. През цялото време взехме предвид желанията, правата и гледната точка на предполагаемата жертва заедно със стандартите и ценностите на клуба, като се опитахме да сверим в най-голяма степен цялата информация и контекста. Това ни наложи да продължим разследването деликатно и внимателно, за да получим доказателства, които не са обществено достояние, включително от лица, които са пряко запознати със случая.

Въз основа на доказателствата, с които разполагаме, заключихме, че материалът, публикуван онлайн, не предоставя пълната картина и че Мейсън не е извършил престъпленията, за които първоначално бе обвинен. Въпреки това, както Мейсън публично признава днес, той е направил грешки, за които поема отговорност.

Всички замесени, включително Мейсън, признават трудностите с възобновяването на кариерата му в Манчестър Юнайтед. Следователно беше постигнато взаимно съгласие, че би било най-подходящо той да направи това далеч от "Олд Трафорд" и сега ще работим с Мейсън, за да постигнем това“.