Уотфорд загуби у дома от Норич с 0:3 в първия мач от 23-ия кръг на английската Висша лига. Домакините завършиха мача в намален състав след изгонването на Емануел Денис в 78-ата минута. Срещата имаше 15 минути добавено време заради проблеми с осветлението на "Викаридж Роуд"

Съперниците не успяха да материализират в гол някое от положенията си през първата част, а малко след почивката Джошуа Сърджънт (51) изведе гостите напред в резултата след пас на Теему Пуки.

След час игра осветлението на „Викъридж Роуд“ изгасна по необясними причини. Главният съдия Майк Дийн спря играта, но проблемът не бе отстранен в рамките на десет минути и той предложи на двата отбора да продължат мача, без значение че осветлението е по-слабо от обикновено. Достатъчно лампи бяха изправни и тъмнината не беше непреодолима за футболистите. Поради тази причина минималното добавено време на мача беше 15 минути.

„Стършелите“ не съумяха да отвърнат на удара и инкасираха второ попадение, дело отново на Джошуа Сърджънт (74), този път след асистенция на Милот Рашица. Четири минути след това Емануел Денис бе изгонен с втори жълт и червен картон, в втората минута от добавеното време Юрай Куцка си вкара автогол и оформи крайния резултат.

След успеха си Норич събра 16 точки и задмина Уотфорд на спасителната 17-ата позиция. „Стършелите“ вече са в опасната зона със своите 14 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ