Брентфорд срази у дома Брайтън с 2:0 и записа много важна победа в 11-ия кръг на английската Висша лига. В герой за „пчеличките“ се превърна бе Айвън Тони, който отбеляза и двата гола за своя тим, носейки му три точки.

Първото по-опасно положение в мача дойде в 24-ата минута, когато Браян Мбеумо засече центриране от фланга, но топката рикошира в гредата на гостите. Три минути след това Франк Ониека бе изведен на дясното крило и асистира за първия гол на Айвън Тони с пета.

След почивката грешките на гостите в защита продължиха, а в 63-ата минута Йоел Велтман фаулира Айвън Тони в наказателното поле и Майкъл Солсбъри посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Тони, чийто удар от 11 метра не остави шанс на Роберт Санчес и авансът на домакините бе удвоен.

В края ВАР се наложи да преглежда ситуация в наказателното поле на Брайтън за игра с ръка на Люис Дънк, но в крайна сметка не се стигна до дузпа.

След успеха „пчеличките“ се изкачиха на 8-о място в таблицата с 13 точки, докато „чайките“ остават на една позиция над тях с точка повече.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!