Тотнъм направи още по-голяма интригата за титлата в Англия, след като разби Сток Сити с 4:0 на „Британия стейдиъм” и изостава само на 5 точки от лидера Лестър, 4 кръга преди края. С убедителния успех в 34-ия кръг те стопиха 2 точки на "лисиците", които направиха равен 2:2 срещу Уест Хям този уикенд.

Победата на „шпорите” можеше да е и по-категорична, но несериозни изпълнения доведоха до две греди в техния актив. Въпреки това Деле Али и Хари Кейн вкараха по две попадения и показаха огромните шампионски амбиции на своя отбор.

Кейн откри в 9-ата минута с изумително попадение. Той отне топката от играч на Сток, след което пусна пас и проби отляво, за да получи топката отново. От любимата си позиция – диагонално от границите на наказателното поле, той не остави шанс на вратаря на домакините Шей Гивън и със страхотен фалц заби топката в левия му ъгъл - 0:1.

Сток опитаха да отговорят подобаващо, но атаките им се разбиваха в защитния вал на домакините. Кристиан Ериксен в 42-ата минута пропиля най-чистото положение за Тотнъм до края на полувремето. След като Деле Али го изведе очи в очи с вратаря на Сток, той изпрати топката в горната греда.

Домакините започнаха амбицирано втората част, а Ибрахим Афелай  имаше шанс да изравни в 48-ата минута, но ударът му мина встрани от вратата. В ответната атака Дани Роуз може да удвои, но се засуети и бе неутрализиран от защитник на „грънчарите”.

В 67-ата минута Тотнъм подкова победата, след като Кристиан Ериксен се възползва от грешка на домакините и намери непокрития Деле Али, който не сбърка очи в очи с вратаря на Сток – 0:2.

Деле Али направи изумителен пропуск в 70-ата минута, когато излъга защитата и Шей Гивън, но на празна врата разтресе гредата.

Само 2 минути по-късно Хари Кейн вкара втория си гол в мача и неговия 24-и за сезона, след като Ерик Ламела го намери непокрит на дузпата при контраатака и той хладнокръвно реализира – 0:3.

В 82-ата минута Деле Али направи 0:4 с воле от дузпата, след като засече пас на Ериксен.

С успеха Тотнъм е на второ място с 68 точки. Сток е девети с 47.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!