Тотнъм победи Лутън с 1:0 в среща от 8-ия кръг на английската Висша лига.

Първата опасност в срещата дойде в 8-ата минута, когато Педро Поро стреля, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата на домакините. След половин час игра Деян Кулушвески отправи изстрел от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл на Томас Камински, който показа добър рефлекс.

В 40-ата минута Елайджа Адебайо прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради фал в хода на атаката. В четвъртата минута на добавеното време Ив Бисума получи втори жълт картон и съответно червен.

Гостите от Тотнъм продължиха да се опитват да изнасят играта в предни позиции, макар че бяха с човек по-малко и това даде резултат в 53-ата минута, когато след пореден корнер отново Джеймс Мадисън с брилянтна работа около аутлинията се освободи и подаде към Мики ван де Вен, който реализира за 0:1. Малко след това Алфи Далфи от Лутън пропусна нова възможност да отбележи за своя тим.

До края Лутън опита натиск, но многото грешки в половината на съперника попречиха за изпълнението на целта.

Тотнъм се изкачи на първата позиция в подреждането на Премиър лийг с две точки и мач повече от Манчестър Сити.

За “шпорите” това е най-добър актив след осем кръг от 1960-а година насам, като тимът продължава да няма загуба. Лутън пък е на 17-ото място в класирането с едва четири точки.