Тотнъм обърна у дома Бърнли с 2:1 в мач от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига и изпрати съперника в Чемпиъншип като втори изпадащ от елита след Шефилд Юнайтед.

Якоб Бруун Ларсен (25) изведе гостите напред, а Педро Поро (32) и Мики ван де Веен (82) донесоха трите точки на "шпорите", които съхраниха надеждите си за топ 4, след като изостават на 4 точки от Астън Вила, а до края на сезона и двата тима имат по две срещи. Бърнли остана предпоследен с 24 пункта и няма дори теоретични шансове за спасение.

В същото време Нюкасъл се издъни и завърши 1:1 с гостуващия Брайтън. Нидерландецът Жоел Фелтман (18) даде аванс на "чайките", а Шон Лонгстаф (45+5) изравни за "свраките", които са шести с 57 точки и имат аванс от три пред Челси и Манчестър Юнайтед, които са с мач по-малко. Брайтън е 11-и с 47 пункта.

В другите срещи от съботния следобед Евертън излъга у дома изпадналия Шефилд Юнайтед с 1:0, Борнемут загуби от гостуващия Брентфорд с 1:2, Уулвърхемптън загуби от Кристъл Палас с 1:3, а Уест Хям срази у дома Лутън с 3:1 и така почти сигурно го праща в Чемпиъншип като трети изпадащ, но това ще стане официално, ако Нотингам не загуби от Челси по-късно днес.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!