Тотнъм завърши при 1:1 като гост на Саутхямптън в среща от 20-ия кръг на английската Висша лига, последен за двата отбора за 2021 година.

"Шпорите" вкараха топката във вратата на съперника в 14-ата минута, но голът на Бен Дейвис беше отменен заради засада. Десет по-късно Саутхямптън поведе с удар от движение на Джеймс Уорд-Праус за 1:0.

Минути преди края на първата част Тотнъм получи дузпа за фаул на Мохамед Салису, който напусна играта с втори жълт картон. Хари Кейн превърна наказателния удар в гол за 1:1.

Голмайсторът на лондончани вкара страхотен гол в 53-ата минута, овладявайки пас от центъра и с две докосвания прати топката в мрежата, но попадението му беше отменено заради засада.

Четвърт час по-късно и гол на Мат Дохърти беше отменен, този път заради нарушение. Дохърти пропусна още една добра възможност минути по-късно.

До края Тотнъм натисна съперника си, но така и не стигна до втори гол, въпреки по-добрите си показатели в статистиката - 8:2 удари във вратата и 16:8 при головите положения.

В продължението двата тима бяха на косъм от гола, но Хьон-Мин Сон, Хари Кейн и Брайън Хил не се възползваха за Тотнъм, а Армандо Броя за домакините от Саутхямптън.

"Шпорите" останаха извън зона Европа с точка и два мача по-малко от петия Уест Хям. Саутхямптън пък е 13-и с 21 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ