Тотнъм победи с 2:0 при визитата си на Нотингам в първия мач от 17-ия кръга на Висшата лига и се изравни по точки с шампиона Манчестър Сити, оставайки все пак на петата позиция. Попаденията за "шпорите" бяха дело на Ричарлисон и Деян Кулушевски.

В 3-ата минута Деян Кулушевски изведе Хьон Мин Сон, но ударът на капитана на “шпорите” бе спасен от Мат Търнър, който бързо скъси дистанцията. Двадесет минути по-късно Бренан Джонсън и Бен Дейвис от домакините направиха последователни пропуски от добри позиции.

Във втората минута на продължението на първата част Кулушевски сложи топката на главата на Ричарлисон, който изпревари вратаря Търнър и прати топката в мрежата.

След почивката в 58-ата минута Антъни Еланга прати топката в мрежата на гостите, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада. Седем минути след това отборът на Анге Постекоглу отбеляза втори гол. Деян Кулушевски се възползва от грешка в отбраната на домакините, за да удвои аванса на "шпорите".

В 70-ата минута Ив Бисума бе получи директен червен картони след намесата на ВАР, след като направи грубо влизане в краката на футболист на домакините, които натиснаха до края, но не успяха да стигнат до гол.

С успеха "шпорите" събраха актив от 33 точки и се намират на 5-ото място заради по-лошата голова разлика от шампиона Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Нотингам е опасно близо до зоната на изпадащите. Тимът се намира на 16-ата позиция с 14 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!