Емерсон Роял ще пропусне важните предстоящи мачове на Тотнъм, след като претърпи операция на лявото коляно. Възможно е бразилският национал да не се появи повече на терена през настоящия сезон. За момента прогнозите са, че защитникът няма да играе преди лятото, защото се контузи по време на приятелската среща на Бразилия с Мароко, спечелен с 2:1.

"Бранителят ще претърпи операция и след това предстои рехабилитация с медицинския ни екип", заявиха от Тотнъм във вторник.

24-годишният Роял има 32 мача за "шпорите" във всички турнири през настоящата кампания. Защитникът се контузи в допълнителното време на контролата на Бразилия с Мароко след единоборство със Софиан Амрабат.

Тотнъм заема четвърто място в класирането във Висшата лига на Англия, като в понеделник се раздели с мениджъра си Антонио Конте. До края на кампанията лондончани ще бъдат водени от Кристиан Стелини. През април столичани се изправят срещу Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Нюкасъл в мачове, които могат да определят класирането на отбора през настоящата кампания.