Тотнъм постигна изключителен обрат от 1:2 до 3:2, за да отстрани Саутхямптън в преиграване от 4-тия кръг на ФА къп. Първата среща завърши при резултат 1:1, а на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините изковаха победата с голове в последните минути.

Тимът на Жозе Моуриньо поведе в 12-та минута, когато Райън Сесеньон намери Танги Ндомбеле на стрелкова позиция, а ударът на французина рикошира от тялото на Джак Стивънс и влезе във вратата на "светците".

Малко преди края на първата част обаче Саутхямптън изравни. Нейтън Редмънд стреля, Юго Лорис изби, но добавката на Шейн Лонг влезе в мрежата за 1:1.
 
Гостите продължиха да са по-активния тим и в 71-та минута заслужено поведоха в резултата. Редмонд намери Дани Ингс, който успя да финтира Серж Орие, и пласира много премерен удар в долния десен ъгъл на вратата на Лорис за 2:1. 

"Шпорите" обаче се втурнаха в атака и успяха да изковат победата. В 78-ата минута след двойна комбинация между Деле Али и Лукас Моура, последният получи топката на границата на наказателното поле на Саутхямптън и не остави никакви шансове на Ангъс Гън - 2:2. 

Драмата стана пълна в 87-та минута. Хюн-Мин Сон беше съборен в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана именно кореецът, който не сбърка, за да прати своя тим напред в турнира, където Тотнъм ще се изправи срещу Норич.