Тотнъм и Ливърпул завършиха зрелищно 2:2 в дербито от 18-ия кръг на английската Висша лига, а ремито отдалечи играчите на Юрген Клоп от шампиона и лидер Манчестър Сити.

Хари Кейн (13) изведе рано домакините напред в резултата след асистенция на Танги Ндомбеле. Диого Жота (35) изравни още преди почивката, а подалият му за гола Андрю Робъртсън (69) направи обрата пълен. Радостта на мърсисайдци бе кратка, тъй като Хьон-Мин Сон (74) възстанови равенството и то остана непроменено до края. Три минути след това Робъртсън бе изгонен с директен червен картон и гостите приключиха мача в намален състав.

"Шпорите" започнаха по-активно и в 13-ата минута вече имаха аванс, след като Хари Кейн излезе сам срещу Алисон Бекер и намери долния десен ъгъл на вратата на мърсисайци за 1:0. Малко по-късно Хюн-Мин Сон пропусна да удвои преднината на лондончани, пращайки топката встрани от вратата.

Лека полека гостите се съвзеха от шока и започнаха да поглеждат повече към вратата на Лорис. В 35-та минута Анди Робъртсън проби по левия фланг, след което центрира към Диого Жота, който с глава насочи топката прецизно във вратата за 1:1.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Тотнъм започна силно втората част, като в 55-та минута Хари Кейн пак излезе сам срещу Алисон, но бразилският страж успя да спаси.

В заключителните минути на двубоя двата тима успяха да си разменят по едно попадение. В 69-ата минута Трент Александър-Арнолд проби в наказателното поле, след което центрира, а най-съобразителен се оказа Робърстън, който с глава я насочи в празната врата за 1:2. Пет минути след това груба грешка на Алисон остави Сон на празна врата, което доведе до изравняване на резултата. Малко след това Ливърпул остана и с човек по-малко, след като Робъртсън изрита брутално Ндомбеле. Първоначално Пол Тиърни му показа жълт картон, но след намеса на ВАР го изгони. До края на мача нито един от двата тима не успя да вземе превес.

След равенството Ливърпул събира 41 точки, с което се отдалечава на 3 от лидера и шампион Манчестър Сити. Тотнъм пък се приближи на 6 точки от топ 4, като е и с 3 мача по-малко от четвъртия Арсенал.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА