Тотнъм победи Съндърланд с минималното 1:0 в мач от 5 кръг на английската Висша лига. Единственото попадение реализира Хари Кейн в 59-ата минута. Гостите завършиха в намален състав, след като в последните секунди Аднан Янузай получи втори жълт и съответно червен картон. Това бе трета победа за Тотнъм от началото на сезона, който има и две равенства. Тимът е на трето място във временното класиране и все още е без загуба. “Шпорите” са с 11 точки, на 4 от лидера Манчестър Сити и на две от втория Евертън.

Домакините създадоха доста положения, а пропуските заредиха още от началото на двубоя. Хари Кейн има шанс в 9-ата минута, кореецът Хюн Мин Сон пропусна в 16-ата. В 44-та минута Аднан Янузай намери Стивън Пиенаар непокрит на около 8-9 метра от голлинията, но ударът на нападателя беше избит от голлинията от защитника Кайл Уокър.

В началото на второто полувреме последваха нови пропуски за Тотнъм. В 59-ата минута при поредното центриране в наказателното поле Деле Али свали топката във вратарското поле, Папи Джилободжи не успя да я уцели и тя стигна до непокрития Хари Кейн, който от 5-6 метра откри резултата. В 81-та минута и Ерик Ламела пропусна поредния шанс след хубава асистенция на Хари Кейн.