Тотнъм продължи със страхотното си представяне в Англия. В мач от 32-ия кръг на Висшата лига "шпорите" разбиха с 4:0 Уотфорд на "Уайт Харт Лейн", постигайки 6 поредна шампионатна победа.

Лондончани стартираха силно и се впуснаха в атаки от първите минути. Въпреки силното начало, ранните голове липсваха. Натискът на домакините даде резултат в 33-ата минута, когато младата звезда на Тотнъм Деле Али реализира страхотно попадение. Английският национал шутира от границата на наказателното поле и прати топката в далечния горен ъгъл на вратата на Гомеш. Само няколко минути по-късно Ерик Дайър удвои със силен удар. Малко преди почивката Сон направи резултата класически с удар с левия крак.

В 54-ата минута кореецът вкара втория си гол, засичайки центриране на Трипиър. Шест минути по-късно на терена се появи Хари Кейн, който пропусна последните три мача на тима си заради контузия.

До края на мача Тотнъм можеше да реализира още попадения, но Сон на два пъти пропусна да оформи своя хеттрик. Нападателят първо изпусна от изгодна позиция, а малко преди да бъде заменен в 87-ата минута удари и греда. Хари Кейн също тресна напречния стълб в последната минута на мача след изпълнение на пряк свободен удар.

С този успех тимът на Маурисио Почетино се доближи поне за няколко часа на 4 точки от лидера Челси. "Шпорите" заемат 2-ото място с 68, но и мач повече от "сините". По-късно днес тимът на Антонио Конте гостува на Борнемут. Уотфорд е 10-и с 37 пункта.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА