Тотнъм се спаси от невероятната издънка за първи път в историята си да отпадне от ФА Къп от четвъртодивизионен тим, след като в последните минути се добра до драматичния успех с 4:3 срещу Уикъмб в мач от 4 кръг на най-стария клубен футболен турнир в света.

Гостите взеха аванс от два гола преди почивката. Пол Хейс откри резултата в 23-ата минута, след като се разписа с удар от воле от наказателното поле след центриране от корнер и недобра намеса на защитата на Тотнъм. В 36-ата минута той удвои преднината на Уикъмб с точно изпълнение на дузпа.

През второто полувреме „шпорите“ се добраха до изравняване с два бързи гола. Сон Хьон Мин се разписа в 60-ата минута от малък ъгъл при разбъркване в наказателното поле след изпълнение на корнер. Четири минути по-късно Винсънт Янсен изравни от дузпа. Малко по-късно домакините останаха с човек по-малко заради контузията на Киърън Трипиър и извършените вече три смени.

В 83-ата минута Гари Томпсън отново даде аванс на Уикъмб. Той беше точен с глава след центриране отляво на Майлс Уестън. Гостите обаче не успяха да стигнат до сензационната победа, тъй като минута преди края на редовното време Деле Але изравни след самостоятелна акция и удар край вратаря. В седмата минута на добавеното време Сон Хьон Мин с втория си гол в мача донесе победата на „шпорите“.

Винсън Янсен и Сон Хьон Мин са единствените играчи в тима на Маурисио Почетино, вкарали голове в три различни турнири. Холандецът се е разписвал във Висшата лига, Купата на Лигата и ФА Къп, докато кореецът е бележил във Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп.

Единственото успокоение за водения от Гарет Ейнсуърт тим може да бъде статистиката, която сочи, че Уикъмб е първият отбор, вкарал три гола срещу Тотнъм на „Уайт Харт Лейн“ от 31 август 2014 година. Тогава Ливърпул си тръгва от северната част на Лондон с класически успех с 3:0.

ВСИЧКО ЗА ФА КЪП - ТУК