Тотнъм най-вероятно ще поиска отлагане на мача си с Брайтън от Висшата лига в неделя заради сериозен брой заразени с COVID-19. Това са показали направените вчера бързи тестове на играчите и служителите на клуба.

В следващите 24 часа се очаква да бъдат направени PCR изследвания, за да се потвърдят или отхвърлят първоначалните резултати. Според информациите от Острова, всички заразени са с две поставени ваксини.

„Дейли Телеграф“ информира, че поне седем от играчите и треньорите на „шпорите“ са дали положителни резултати за коронавирус. Ако резултатите бъдат потвърдени, Тотнъм може да поиска отлагане на мача от 16 кръг на Висшата лига.

В четвъртък на лондончани предстои решителен домакински мач от Лигата на конференциите срещу Рен, от които зависи дали тимът ще продължи участието си в турнира и през пролетта.

Според правилата на УЕФА, клуб не може да иска отлагане на мач от евротуртнирите, ако има на разположение 13 здрави играчи, включително един вратар, от „А“ листата на списъка на регистрирани футболисти за надпреварата. Ако се стигне до отлагане на двубоя с Рен, той трябва да бъде изигран до края на календарната година.