Тотнъм срази Уест Хям с 2:0 в лондонското дерби от 31-ия кръг на английската Висша лига и диша във врата на петия във временното класиране Манчестър Юнайтед.  

„Чуковете“ имаха първи шанс за гол, но в 20-ата минута Антонио не успя да преодолее Юго Лорис от близка дистанция. След това Тотнъм взе инициативата и организира няколко добри атаки, но едва в края на полувремето вкара топката във вратата на съперника чрез Хьон-Мин Сон. Голът на корееца обаче не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада. Секунди по-късно Лукас Моура направи голям пропуск отблизо.

След почивката „шпорите“ усилиха натиска и Хари Кейн на три пъти бе близо до гола, но без успех. В 64-ата минута късметът все пак се усмихна на "шпорите", след като при центриране от корнер Томаш Сучек си отбеляза автогол.

„Чуковете“ имаха инициативата след това и в 78-ата минута Джарод Боуен шутира опасно, но топката се отби от гредата. Четири минути след това при контраатака Хари Кейн най-накрая се разписа и оформи крайния резултат.

Така „шпорите“ сложиха край на серията си от 4 поредни мача без победа в първенството и с 45 точки излязоха на седма позиция, изоставайки само на точка от петия Манчестър Юнайтед и шестия Уулвърхемптън. Уест Хям остава близо до зоната на изпадащите на 17-ата позиция с 27 точки и по-добра голова разлика от намиращия се под чертата Борнемут.

По-рано Лестър и Брайтън поделиха по точка след 0:0 в друга среща от кръга. „Лисиците“ са трети с 55 точки, а „чайките“ заемат 15-а позиция с 33 и продължават битката си за оцеляване в елита.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА – 31 КРЪГ

От вторник
Лестър – Брайтън 0:0

Тотнъм – Уест Хям 2:0
1:0 Томаш Сучен (64-автогол), 2:0 Хари Кейн (82)

В сряда
От 20:00 часа

Манчестър Юнайтед – Шефилд Юнайтед
Нюкасъл – Астън Вила
Норич – Евертън
Уулвърхемптън – Борнемут

От 22:15 часа
Ливърпул – Кристъл Палас

В четвъртък
От 20:00 часа

Бърнли – Уотфорд
Саутхемптън – Арсенал

От 22:15 часа
Челси – Манчестър Сити

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК