Тотнъм удари като гост Уест Хям с 1:0 в лондонското дерби от деветия кръг на английската Висша лига. Ерик Ламела (44) вкара единствения гол след пас на Муса Сисоко, а „чуковете“ така и не успяха да отвърнат на удара, въпреки че имаха цяло полувреме на разположение. След шестата си загуба за сезона инвестиралият около 100 милиона паунда за лятна селекция Уест Хям е 15-и със 7 точки. „Шпорите“ излязоха трети с 21 точки, колкото има и вторият Челси, който обаче е с по-добра голова разлика.

Последният преди този кръг Кардиф срази у дома Фулъм с 4:2 и записа първа победа за сезона, изкачвайки се над чертата на 17-о място с 5 точки. Андре Шюрле (11) даде преднина за гостите, водени от бившия треньор на Левски Славиша Йоканович. Джош Мърфи (15) и Боби Рейд (20) направиха пълен обрат. Куаси Сосеньон (34) обаче изравни след пас на голмайстора на тима Александър Митрович. След почивката Калъм Патерсън (65) и Кадийм Харис (87) донесоха трите точки за уелския тим. Гостите от Лондон са вече точно зад Кардиф на 18- място също с 5 точки и по-лоша голова разлика.

Борнемут и гостуващият Саутхемптън направиха безлично 0:0. Така „черешките“ остават шести със 17 точки и една по-малко от петия Арсенал, който в понеделник приема Лестър. „Светците“ пък са 16-и с 6 точки.

Нюкасъл пък се озова на дъното, след като загуби с 0:1 у дома от Брайтън и все още няма победа този сезон. „Чайките“ спечелиха с гол на израелеца Берам Каял (29) и са 12-и с 11 точки. „Свраките“ са последни с едва 2 точки в актива си.

Уулвърхемптън отстъпи вкъщи на Уотфорд с 0:2. Етиен Капу (20) и Роберто Перейра (21) за по-малко от 120 секунди вкараха головете след подавания на Докуре и донесоха успеха за „стършелите“, които са седми с 16 точки. „Вълците“ заемат осма позиция с 15 точки.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА