Тотнъм надви Брентфорд с 3:2 в мач от 22-иякръг и записа първа победа във Висшата лига за 2024 година. Дестини Удоджи, Бренън Джонсън и Ричарлисон осигуриха трите точки на „шпорите“. Точни за "пчеличките" бяха Нийл Мопе и Айвън Тони.

Гостите вкараха гол в 12-ата минута чрез Мадс Расмусен, но страничният съдия вдигна флага си, а след това и намесата на ВАР потвърди, че е имало засада. Това амбицира „пчеличките“ и три минути след това те вкараха редовен гол в мрежата на „шпорите“. Айвън Тони бе изведен в наказателното поле, откъдето английският национал стреля, но Гилелмо Викарио спаси. Топката обаче стигна до Нийл Мопе и той я прати неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Тотнъм за 0:1.

След този гол тимът на Ангелос Постекоглу тръгна в атака, като в 21-ата минута Марк Флекен спаси удар на Тимо Вернер, а в 25-ата шут от дистанция на Ричарлисон мина над вратата. Бразилецът все пак прати топката в мрежата на Брентфорд, но голът му в 38-ата минута не бе зачетен заради нарушение в атака.

Три минути след началото на втората част Дестини Удоджи се бе позиционирал много добре в наказателното поле и отскочила топка стигна до него, за да може той за я прати в мрежата за 1:1. Минута по-късно обратът бе факт. Тимо Вернер намери по чудесен начин Бренън Джонсън, който от близка дистанция не сгреши за 2:1.

Инерцията помогна на Тотнъм да стигне и до трети гол в 56-ата минута, когато Ричарлисон получи топката в наказателното поле, овладя я и с удар по земя порази вратата на Флекен за 3:1.

Брентфорд обаче не се предаде и в 67-ата минута се възползва от грешка в отбраната на Тотнъм, при която топката стигна до Айвън Тони, за когото не оставаше друго, освен да се разпише и да намали пасива на своя тим - 3:2.

В третата инута на добавеното време Брентфорд можеше да изравни, след като Шандън Баптист засече центриране в наказателното поле, но Викарио спаси по чудесен начин и гарантира успеха домакините.

След успеха си "шпорите" събраха 43 точки и се изкачиха на 4-ото място във временното класиране. Тимът от Западен Лондон пък е на 15-а позиция с 22 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!