Ерата със саудитските милиарди в Нюкасъл започна със загуба от гостуващия Тотнъм с 2:3 в мач от осмия кръг на английската Висша лига.

Новите собственици на домакините Ясир Ал-Румайян и Аманда Стейвли седнаха в ложите на „Сейнт Джемсис Парк“ и тимът им поведе още в самото начало с гол на Калъм Уилсън (2) след центриране на Хави Манкийо.

Тотнъм успя да изравни чрез Танги Ндомбеле (17) с хубав удар в горния ляв ъгъл на вратата на Карл Дарлоу. „Шпорите“ обърнаха резултата с гол на Хари Кейн (22), който изскочи сам срещу Карл Далоу и технично го прехвърли за 1:2.

В 39-ата минута Лукас Моура стреля с глава, а топката се спря в напречната греда на домакините. Две минути по-късно съдията Андре Маринър се наложи да прекъсна мача за няколко минути, тъй като на трибуните един от привържениците получи инфаркт и се наложи парамедиците на двата отбора да му окажат медицинска помощ. Двата тима се прибраха за няколко минути в съблекалнята.

След подновяването на играта Хари Кейн подаде към Хюн-мин Сон (45+4), който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата за 1:3.

През втората част Мат Ричи игра с ръка в наказателното поле на Нюкасъл. Андре Маринър не свири дузпа, а ситуацията бе разгледана с ВАР и бе преценено, че няма основание за 11-метров наказателен удар.

Нюкасъл завърши мача с човек по-малко, след като в 83-ата минута Джонджо Шелви бе изгонен за втори жълт картон, но въпреки това вкара още един гол. В 89-ата минута Джейкъб Мърфи центрира от фал в наказателното поле на Тотнъм, където Ерик Дайър действа неадекватно и си вкара автогол, оформяйки крайния резултат.

С тази победа Тотнъм се изкачи на пето място с 15 точки, а Нюкасъл продължава да няма победа от началото на сезона и е на предпоследна позиция с 3 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА