Култовият вратар на Сътън Уейн Шоу беше изловен от телевизионните камери в любопитен момент от мача за ФА Къп срещу Арсенал (0:2). Близо 150-килограмовият страж беше заснет да похапва пай на резервната скамейка през второто полувреме.

Самият Шоу призна, че това наистина е бил пай с месо и картофи, който е взел още на почивката от съблекалнята. Вратарят уточни, че е бил гладен, тъй като не е бил ял нищо през целия ден, а освен това тимът му вече е бил направил и трите си смени в срещата. Поведението му беше критикувано от треньора на тима Пол Досуел: „Не мисля, че това представя нашия отбор в добра светлина!“

В същото време обаче похапването на Уейн Шоу може да се окаже в средата на тото скандал. Оказа се, че букмейкърската компания на таблоида „Сън“ - „Сън Бетс“, е приемала залози, че вратарят ще похапне пай по време на мача срещу Арсенал. Коефициентът е бил 8/1. Още повече, че вратарят на Сътън призна, че знаел за наличието на такава възможност за залагане.

„Няколко момчета преди мача ме попитаха дали мога да хапна пай по време на мача, тъй като имало коефициент 8/1. Аз им отговорих, че всичко е възможно, тъй като не съм ял нищо през целия ден. Някои може и да са заложили и да са изкарали пари. Аз лично не съм, тъй като на футболистите е забранено да залагат“, коментира вратарят пред „Индипендънт“.

Междувременно бившият английски национал Алан Шиърър призна, че като дете е бил съотборник с Уейн Шоу: „Когато бяхме на около 14-15 години, бяхме в един отбор. След това аз започнах да преследвам своята мечта за Висшата лига, а той сигурно е последвал своята в закусвалнята...“