ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Тъжни новини пристигнаха от английската Чемпиъншип, където след ожесточен бой между фенове се стигна до смъртен случай. 55-годишен запалянко на Блекпул беше толкова тежко ранен в главата след равенството 0:0 в домакинството срещу лидера Бърнли, че по-късно почина в болница, съобщават английските медии.

"Инцидентът е станал в събота (4 март) около 19 часа, когато е имало свада между няколко души пред пъб", съобщиха официално от полицията. Мъжът, който вече е починал, е открит пред кръчмата с тежки наранявания по главата. 33-годишен фен от Бърнли е арестуван на място по подозрение за нападение. Той обаче беше пуснат под гаранция до приключване на разследването.

Все още не са известни повече подробности за престъплението. Затова полицията на Ланкашир поиска помощта на феновете и местните жители.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Инцидентът се е случил в оживен район и знаем, че е имало много хора наблизо по това време, които са видели целия или част от инцидента. Ако имате филмов материал и все още не сте се свързали с нас, моля свържете се“, сподели инспектор Трейси Макмърдо.

Блекпул изрази тъгата си от загубата на фена днес в изявление на сайта си: „Блекпул е дълбоко шокиран и натъжен от новината за трагичната смърт на неговия фен Тони Джонсъни. Мислите на всички членове на асоциацията са със семейството и приятелите на Тони. Почивай в мир Тони.”

Бърнли също изказа загрижеността си след случилото се. „Футболен клуб Бърнли е шокиран и натъжен от смъртта на фена на Блекпул Тони Джонсън, който почина“, написаха от лидера във второто ниво на английския футбол.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК